Regen, wind, zon en vrieskou. Het hout aan uw buitengevel krijgt veel te verduren. Houtrot ligt altijd op de loer. Goed onderhoud van uw kozijnen en een regelmatige controle zorgen dat zowel het schilderwerk als uw houten kozijnen langer meegaan.

Houtrot zal ontstaan wanneer hout gedurende een lange periode een te hoog vochtgehalte heeft (hoger dan 21%). Hierdoor zullen zich bij een gunstige temperatuur en bij voldoende zuurstof, schimmels ontwikkelen die de houtwanden aantasten. Het hout wordt donkerder, wordt zachter en verliest op termijn zijn structuur. In een vergevorderd stadium van aantasting is het hout bruin tot donkerbruin van kleur en vertoont het oppervlak krimpscheuren in zowel de lengte- als in de breedterichting.

Het is daarom erg belangrijk het schilderwerk tijdig te onderhouden. Van kleine reparaties tot complete deelvervanging! 
Wij zorgen ervoor dat de houtrot wordt weg gefreesd tot de kern van het gezonde hout. Vervolgens wordt het hout gerepareerd met gebruik van professionele producten.

* Sinds kort zijn wij bij Swertz Schilderwerken gecertificeerde houtrenovatiespecialisten. Een houtrenovatiespecialist wordt hiermede in staat geacht om houtrenovatiewerkzaamheden uit te voeren waarbij een systeemgarantie van 10 jaar kan worden afgegeven.

IMG_4569IMG_4572